Öne Çıkanlar Yusuf Usta Binali Yıldırım Zehra Sayal yangın İskender Bulan

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 91.Yılı Kutlandı.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün 29 Ekim 1923'te Cumhuriyeti ilan etmesinin 91. yıldönümü nedeniyle İlçemizde Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başlayan kutlamalara İlçemiz Kaymakamı Cafer Sönmez, Belediye Başkanı Refik Kurukız, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Taşkın, İlçe Emniyet Amiri Bahri Söylemez, AK Parti Şalpazarı İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Bektaş, MHP Şalpazarı İlçe Başkan’ı Mehmet Sakallıoğlu, CHP Şalpazarı İlçe Başkan’ı N.Ünal Özen, İlçe Hastanesi Baş Hekimi Dr. Oğuz Kaan Albak, Orman İşletme Şefi Emrah Karaalan Daire amirleri, lise ve dengi okulların müdürleri, resmi kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, STK’lar, Siyasi Parti Temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

28 Ekim 2014 Salı günü Atatürk anıtı önünde İstiklal Marşı eşliğinde Türk bayrağı göndere çekildi. İstiklal marşının okunmasının ardından Şalpazarı Kaymakamlığı, İlçe Garnizon Komutanlığı ve Şalpazarı Belediye Başkanlığı'nın Atatürk Anıtı’na çelenkleri sunulmasıyla sona erdi.

Trabzon Valiliği'nin koordinasyonunda Trabzon’da tüm ilçeler tanıtım standı kurdular. İlçemizin tanıtım standını ise yöresel el sanatları ürünlerimizle Halk Eğitim Merkezi Öğretmenlerimiz temsil ettiler.




29 Ekim 2014 Çarşamba günü saat 09:00'da İlçemiz Kaymakamı Cafer Sönmez Kaymakamlık Makamında tebrikleri kabul etmesiyle Cumhuriyet Bayramı kutlama programına devam edildi. Kaymakam Sönmez ve beraberinde ki protokol üyeleri buradan tören alanına geçtiler. Şalpazarı Atatürk Ortaokulu bahçesinde ki törene bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. İlçemiz Kaymakamı,Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı halkın ve öğrencilerin bayramını kutladılar.



Şalpazarı İlçe Kaymakamı Cafer Sönmez Günün anlam ve önemini belirten konuşmasında; ”Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu Cumhuriyetimizin 91.kuruluş yıldönümünü kutluyor olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Bu gün her zamankinden daha çok çalışmaya, özgüvene ve milli dayanışmaya ihtiyacımız vardır. Dünyanın yaşadığı değişim ve dönüşüm sürecini ağır bedeller ödemeden milli menfaatlerimiz ve milli hedeflerimize halel getirmeden yaşayabilmek için iyi bir tarih şuuruna ve gücünü milletten alan bir vizyona sahip olmalıyız. Türkiye’nin modern ve medeni dünyada ki yerini değiştirmek için hepimize önemli sorumluluklar düşmektedir.

Değerli Mesai Arkadaşlarım;
Öncelikli amacımızın Cumhuriyetimizin esas sahibi Cumhur’a halkımıza hizmet edildiğinin bilinciyle sizlere tevdi edilen görevleri yerine getiriniz.Halkı kucaklayınız,halk-devlet birlikteliğini sağlayınız,projeler üretiniz,halkın içinde olunuz,Şalpazarı halkı kendine özgü kadirşinaslığı ile sizi kucaklayacaktır.

Değerli Öğretmen Arkadaşlarım
Bilginin en önemli kazanım ve güç olduğu günümüzde bilimin aydınlatıcı ışığında erdemli insan yetiştirmek düsturu ile geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimine lütfen önem gösteriniz.

Sevgili Gençler
Sizler geleceğimiz, ümidimizsiniz. Ülkemizin uygar milletler arasında hak ettiği yeri almasında hayati görev sizlere düşmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün sorumlulukla ilgili ifade ettiği gibi; ”çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını armayı alışkanlık haline getiren milletler evvela haysiyetlerini daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar”, sözlerini aklınızdan hiç çıkarmayacağınıza ve bu ülkeyi hak ettiği saygınlığa taşıyacağınıza olan inancımız tamdır.
Bu duygu ve düşünceler ile Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını,bu uğurda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor,diğer kahramanlık ve gurur abidesi olarak yaşamlarını sürdüren gazilerimizi de şükranla hatırlıyoruz.Cumhuriyetimizin 91.Yılı hepimize kutlu ve mutlu olsun”,dedi.

Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması ile, 2014-2015 öğretim yılında yapılan şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere ödül töreni yapıldı.2 9 Ekim Cumhuriyet Bayramı tören geçidi ile sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.