Öne Çıkanlar MİS İbrahim Sarı kasımağzı Hilmi Türkmen Muzaffer Durmuş

Son beş yıl'da yağan yağmur iki saat'te yağdı.
Şiddetli yağışlarla nedeniyle Beşikdüzü, Vakfıkebir ve Şalpazarı ilçelerinde yaşanan sel felaketinde iki kişi hayatını kaybetti.

Eşiyle beraber Beşikdüzü Dolanlı Mahallesinde ki evine gitmeye çalışan 60 yaşında ki Gülzade Dübüş, evlerinin hemen yanında bulunan ırmağın taşması sonucu sel sularına kapıldı. Sitemizden en güncel ve kaliteli Casino Oynama Sitesi arayışınızı devam ettirebilirsiniz. Eşinin bütün çabalarına rağmen sel sularına kapılan yaşlı kadın biranda gözden kayboldu. Yapılan arama çalışmaları sonucu Gülzade Dübüş’ün cansız bedenine ulaştı. Ayrıca  Ağaçlı Mahallesinde de içinde 2 kişinin bulunduğu bir evin çöktüğü bildirildi. Çöken evin enkazı altından Fatih Oğuzhan’ın cansız bedenine ulaşılırken, Sadi Oğuzhan’ı arama çalışmaları devam ediyor. 



Beşikdüzü Atatürk Anaokulu’nda kurulan kriz masasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Trabzon Valisi Yücel Yavuz, 5 saatin içerisinde normalin 4 katı yağış olduğunu belirtti.

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Beşikdüzü ilçesinde meydana gelen sel sonrası bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Yürütülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Yavuz, Milletvekili Muhammet Balta ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile birlikte çalışmaları yakından takip etti.

İlçede etkili olan yağış ve su baskınları sonrası acil durum ve kriz merkezi oluşturulurken bölgede incelemelerde bulunan Vali Yücel Yavuz;  ''Trabzon’da, Beşikdüzü ilçesi merkez olmak üzere çok yoğun bir yağış gerçekleşti. Edinilen verilere göre 5 saat içinde normalin 4 katı yağış aldık. Bu nedenle ilçede su baskınları nedeniyle birkaç okulumuzda öğrencilerimiz mahsur kaldı. Olay gerçekleşir gerçekleşmez gerek büyükşehir belediyemiz gerek DSİ bölge Müdürlüğümüz, Karayolları Bölge Müdürlüğümüz, AFAD Müdürlüğümüz, Sahil Güvenlik Komutanlığımızla birlikte bütün ilgili ve yetkili birimler seferber olmak suretiyle Beşikdüzü ilçemizde bir acil durum ve kriz merkezi oluşturuldu. Bu kapsamda müdahalelerimizi yaptık, ilçe merkezinde çok şükür çocuklarımızı sağlıklı bir şekilde botlar ve itfaiye araçlarıyla tahliye ettik ve evlerine ulaştırdık” dedi.
 
Vali Yavuz, ilçe merkezine tedbiren elektrik veremediklerini söyleyerek, ”Çünkü belli yerlerde bodrum katlarda su baskınları söz konusu. Dolayısıyla şebeke arızası nedeniyle su da verilemiyor. Şuanda ilçe merkezimizde çok şükür bir can kaybı ve yaralanma olayımız yok. Ancak maddi hasarlar var. Bunlarla ilgili de tespit çalışmalarına arkadaşlarımız hemen başladı” diye konuştu.
 
İlçeye bağlı mahallelerden 2 üzücü haber aldıklarını kaydeden Vali Yavuz, ”İki vatandaşımızı maalesef heyelan nedeniyle evlerinde meydana gelen çökmede kaybettik. Onlara arkadaşlarımız ulaştılar. Şuan itibariyle oralarda meydana gelen yollardaki çökmeler ve diğer hasarların giderilmesiyle ilgili ekiplerimiz seferber halinde. Söyleyeceğimiz şuan itibariyle bu. Bütün ilgili kurumlarımız, bütün bakanlarımız sağ olsunlar, arayıp bu konuda ekiplerin takviye edilmesi ve diğer hususlarla ilgili tam tekmil talimat verdiler. Takviye ekiplerimiz de istendi ancak yağışların azalmasıyla birlikte risk azalmış durumda, ancak gece yarısı ve sabaha karşı yoğun bir yağış alacağı, bölge itibariyle verilerle belirtiliyor.
 
Bundan dolayı bölgedeki vatandaşlarımızdan istirhamım var. Özellikle dere kenarlarında ve sahil kesimlerinde riskli hareketlerde bulunulmaması, çok zorunlu olmadıkça bu bölgelerde dolaşılmaması konusunda vatandaşlarımızın dikkatli ve duyarlı olmalarını rica ediyoruz” dedi.

Kriz merkezinin çalışmalarına devam ettiğini belirten Vali Yavuz, görevlilerin gelen verilere ve duyumlara anında değerlendirdiğini, ulaşılmaya gerek duyulan yerlere anında ulaşıldığını vurguladı.
 
Vali Yavuz, bu konuda Trabzon genelinde başka bir sıkıntıları olmadığını dile getirerek, “ Yağışın devam edeceği söyleniyor ama yağışın doğuya doğru kayacağı yönünde meteorolojinin verileri var. Bu konuda da bütün belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız, tüm kurumlarımız teyakkuz halinde. Tabii ilk anda gelen aşırı yağış itibariyle Beşikdüzü ilçemizde hasar hayli fazla görünüyor. Bu konuda arkadaşlarımız hasar tespit çalışmalarını yapıyorlar. Vatandaşlarımız da sağ olsunlar duyarlılık gösteriyor. Tüm makinelerimiz ve personelimiz seferber edildi. Bu yönüyle de en kısa zamanda bu zarar telafi etme gayretindeyiz” şeklinde konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Beşikdüzü ilçesine son 5 yılda yağan yağmurun 2 saatte yağdığını belirterek, “3 yıl önce yine burada baskın bir yağış olmuştu. Ama bu onun 4 misli ölçeğinde meydana gelmiş afet boyutunda önemli bir felaket” dedi.

Başkan, Gümrükçüoğlu, “Büyük bir maddi zarar var. Beşikdüzü’nün ilçe merkezinde hemen hemen bütün işyerlerinin ve hatta konutların ilk katlarının hasar görmüş durumda. Bu hasarların AFAD müdürlüğü tarafından raporlarının hazırlanması sonucunda devletimiz onları yerine getirecektir. Hasar gören yerlerin temizleme çalışmalarını akşama kadar tamamlamış olacaklardır. Ağaçlı ve Dolanlı mahallerinde 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Birçok yerde heyelanlar meydana geldi. Ulaşılamayan yerlerinde ulaşılabilmesi için çalışıyoruz. Haber alınamayan hiçbir yerimiz yok. Ama Dolanlı ve Ağaçlı mahallelerimizde iş makinelerimiz yol açma çalışmalarına devam ediyor. Önümüzdeki saatlerinde yollarımız tamamen açılacak” dedi.

Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada Beşikdüzü'nde İlk ve Orta öğretime 1 gün ara verildiği duyuruldu. KTÜ Rektörü Baykal'da Yükseköğretime büyük ihtimalle bir gün ara verileceğini ifade etti. 

Öte yandan İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli sel afetini yerinde incelemek üzere bu sabah Trabzon'da olacak. 10.00 da Trabzon Havalimanına inecek olan Bakan Soylu direk Beşikdüzü'ünde ki afet bölgesine hareket edecek.



Metrekareye 262 kilogram yağış düştü;
3 yıl öncede ilçede baskın bir yağışın olduğunu kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, “Metrekareye 262 kilogram yağış düştü. Bu yağış 5 yılın toplamından fazla. Son 5 yılın toplamından fazla olan yağış birkaç saat içerisinde Beşikdüzü’müzü işgal etmiş bulunmaktadır. 3 yıl önce yine burada baskın bir yağış olmuştu. Ama bu onun 4 misli ölçeğinde meydana gelmiş afet boyutunda önemli bir felaket. Bu felaketin yaraladığı mutlaka sarılacaktır. Devletimize ve halkımıza güveniyoruz. Ama can kayıpları geri gelmiyor. Onlara Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

.




 















Foto:Mithat Güdü

banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.