Öne Çıkanlar Cemal Bayram Trabzon İli Şalpazarı İlçesi Sayvançatak Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Trabzon Şalpazarı Dereköylüleri Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Binali Yıldırım 3150 TL

Meydan Parkı’na engelli aracı şarj istasyonu kuruldu
Trabzon Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda Trabzon’un en işlek noktalarının başında gelen Ortahisar ilçesindeki Atatürk Alanı’na (Meydan Parkı) engelli aracı şarj istasyonu kurdu. Böylece akülü araç kullanan engelli vatandaşlar, şehir merkezinde araçlarını şarj ederek sosyal hayata daha fazla katılma şansı elde etti. 

Trabzon Büyükşehir Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Hacı Kaya, engelliler için gerçekleştirilen çalışmalardan ötürü Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na teşekkür etti. Engelli aracı şarj istasyonunun Doğu Karadeniz’de bir ilk olarak Trabzon’da kurulduğunu ifade eden Kaya, “Bu şarj istasyonunun, bedensel engelli kardeşlerimizin sosyal hayata daha fazla katılmalarını sağlamak için büyük önemi var. Akülü araç kullanan arkadaşlarımız şehir merkezinde artık ‘yolda kalırım’ korkusu yaşamadan evlerinden dışarı çıkabilecekler. Bu çalışmalarından ötürü Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na tüm engelli arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” dedi.

Engelli aracı şarj istasyonunu kullanan Şener Topaloğlu ise şunları kaydetti: “Ben geçirdiğim kaza sonucu bedensel engelli oldum. Akülü araç kullanıyorum ve dışarıya çıktığımızda sürekli olarak ‘şarjım bitecek’ korkusu yaşıyordum. Şarj bittiğinde mutlaka birinin yardımına ihtiyaç duyuyoruz. Bu istasyon sayesinde artık bu derdimiz sona erdi. Sayın Başkanımız Gümrükçüoğlu’na, emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Allah (c.c.) razı olsun.” 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.