Öne Çıkanlar Hilmi Türkmen beton mikseri ucuruma uctu geyikli.şalpazar.agasar. Trabzon Şalpazarlılar Derneği Hayrettin Özdemir

“Halep’e yol açın”
Trabzon’da Yenimahalle Fuar Alanında gerçekleştirilen törende Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İHH Trabzon Şube Başkanı Zühtü Kalma, Ensar Vakfı Trabzon Temsilcisi Ömer Topaloğlu ve insani yardım gönüllüleri hazır bulundu. 

Burada katılımcılara seslenen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ümmetin ayağa kalkmasıyla dünyaya barış geleceğini ifade ederken yardım faaliyetinde bulunanlara ve hayır sahiplerine teşekkür etti. 



Başkan Gümrükçüoğlu,“Müslümanların birliği, beraberliği ve emsal anlayışı ile Halep’teki katliama göz yummayan Trabzon’umuzdan Allah (c.c.) razı osun. Bu aziz millet vatanın sathında ayağa kalkmış durumda. Biz bir ve beraberiz. Zulüm nerede olursa olsun mazlumların yanında yer alarak her zaman dünyanın her yerine yardımlarını ulaştıran, insan sevgisini medeniyeti taşıyan İslam anlayışı ile birlikte hareket eden herkesten Allah (c.c.) razı olsun. Yolunuz açık olsun. Katkıda bulunan herkese şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu ümmetin ayağa kalkmasıyla birlikte dünyaya barış gelecektir” dedi. 

İHH Trabzon Şube Başkanı Zühtü Kalma da konuşmasında bittiği yere gelindiğini ifade ederken özetle şunları kaydetti; “Sözün bittiği yerdeyiz. Suriye’de bütün dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştiriliyor. Saldırıların başladığı günden buyana Suriye’ye yönelik yardımlarını aralıksız sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı dünyanın sessiz kaldığı Halep’teki insani krize dikkat çekmek amacıyla bir kara konvoyu hazırlamıştır. Bizde Trabzon olarak kardeşlerimize destek için, zalimlerin karşısında olduğumuzu göstermek için, onların kurduğu düzeni tanımadığımızı göstermek için, birçok STK, dernek ve vakıfla bu konvoya dahil olduk. Trabzon halkının, esnafın, Büyükşehir Belediyesi ve kurumlarımızın destekleriyle kuru gıda, temizlik malzemeleri, bebek maması, bebek bisküvisi, çocuk bezi, battaniye, kullanılmamış giysi, atkı, bere, ayakkabı, ilaç gibi insani yardım malzemelerinden oluşan bir TIR oluşturduk. Pazartesi gününe kadar yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız, kuruluşlarımız Cemal Kamacı Spor Kompleksine yardımlarını bırakabilirler. İnşallah Cumartesi günü Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısında düzenlenecek programa katılıp burada oluşturulan kamplarda Halep’ten gelen kardeşlerimizle birlikte olacağız. Rabbim (c.c.) hayırlısıyla gidip gelebilmeyi ve oradaki kardeşlerimize yardımcı olabilmeyi nasip eylesin.” Yapılan programın ardından “Halep’e yol açın” konvoyu dualarla yola çıktı.  


banner124
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.